Pericolul neștiut din salată! Greșeala pe care multe persoane o fac

Salata este cea mai recomandată de medici atât în dietele de slăbire cât și într-un stil de viață mai sănătos. Se pare însă că mulți nu acordă o atenție atât de mare modului în care o prepară, iar acest lucru poate fi periculos.

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, trage un semnal de alarmă și explică că uleiul reprezintă un pericol în salată atunci când vrei să slăbești sau să îți oferi o masă sănătoasă, după cum relatează capital.ro

Astefl, Bilic recomandă românilor să înlocuiască uleiul cu orice altceva.

”O salată cu trei linguri de ulei nu mai e salată, ci masă în toată regula.

Ce conține uleiul?

Potrivit nutriționistului, acizii grași din ulei au efect negativ asupra siluetei.

Recomandarea medicului

Medicul vine și cu o recomandare pentru iubitorii de salată. Aceasta le recomandă să numere lingurile de ulei pe care le adaugă. O lingură adăugată este echivalentul a 100 calorii.

„Indiferent că e vorba de salată din frunze, legume, cu brânză, pește sau carne la grătar, țineți cont că diferența dintre un fel de mâncare dietetic și unul care îngrașă este făcută exclusiv de ulei. Numărați 100cal pentru fiecare lingură de ulei adăugată și veți vedea ce repede salata voastră devine o bombă calorică.

Sfatul meu? Folosiți orice fel de topping (brânzeturi, șuncă, pește afumat, măsline etc), condimente și ierburi aromate în loc de ulei, rezultatul final va fi mai gustos și mai puțin caloric. Iar pentru ulei folosiți un dispozitiv tip spray, pulverizează uleiul pe o suprafață mare și un “puf” are doar 30 calorii”, a mai spus nutriționistul.

Lasa un comentariu