Percheziții la traficanții de droguri din municipiul Iași

O reţea care de peste doi ani acţiona în mai multe zone ale Iaşiului vânzând substanţe psihoactive cumpărate din Olanda prin DARKWEB, cu plata pe Bitcoin, a fost destructurată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi poliţişti judiciari din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Iaşi.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, efectuează joi un număr de 13 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Iaşi, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În fapt s-a reţinut că, începând din anul 2019, în cartierele Tătăraşi, Copou, Centru şi Apărătorii Patriei de pe raza municipiului Iaşi, au acţionat mai multe persoane care au comercializat substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Respectivele substanţe erau comandate din Olanda şi introduse în ţară prin intermediul unor firme de coletărie.

Pentru a nu fi depistate de organele de urmărire penală, comenzile se realizau prin DARKWEB, plata se efectua prin Bitcoin, iar coletele erau expediate către adrese situate în apropierea imobilelor în care locuiau persoanele cercetate. În urma percheziţiilor, au fost descoperite importante cantităţi de substanţe psihoactive, sume de bani ce ar proveni din traficul acestor substanţe interzise, precum şi alte bunuri care ar fi servit în derularea activităţii infracţionale‘, se menţionează în comunicatul de presă al DIICOT Iaşi.

Potrivit sursei citate, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi au fost conduse, în vederea audierii, 22 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IIJ Iaşi şi Grupării de Jandarmi Mobilă ‘Alexandru cel Bun’ Bacău, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

Lasa un comentariu