Percheziții la persoane bănuite de trafic de persoane

Cinci persoane, bănuite de trafic de persoane sub forma exploatării sexuale în Marea Britanie, au fost conduse la audieri, în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Iaşi.

Marți, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, au efectuat 4 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic de persoane.

Activităţile s-au desfăşurat în judeţul Iaşi, fiind efectuate cercetări cu privire la trafic de persoane, sub forma exploatării sexuale, în Marea Britanie.

În urma activităţilor, a fost ridicat un autoturism, bani, telefoane mobile şi înscrisuri.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2015 – 2020, mai multe persoane ar fi recrutat, prin metoda loverboy sau sub pretextul găsirii unui loc de muncă în străinătate, mai multe victime.

Persoanele recrutate ar fi fost transportate în capitala Marii Britanii, unde ar fi fost găzduite în diverse locaţii şi, prin ameninţări şi agresiuni, ar fi fost obligate la practicarea prostituţiei.

Sumele de bani câştigate de către victime ar fi fost însuşite în totalitate de către traficanţi. Aceştia ar fi investit banii în locuinţe şi autoturisme de lux.

5 persoane au fost conduse la audieri, acestea urmând a fi prezentate procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, în vederea luării de măsuri legale.

Activităţile au beneficiat de sprijinul jandarmilor. 

Lasa un comentariu