Pele a murit. Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor avea 82 de ani

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca Pele, a murit, joi, la vârsta de 82 de ani. Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor suferea de cancer la colon.

Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma „cedării mai multor organe vitale”.

Legenda fotbalului a fost diagnosticat cu cancer de colon în septembrie 2021, de atunci fiind supus mai multor intervenții chirurgicale și trecând print-un lung proces de chimioterapie.

Din cauza problemelor grave de sănătate, internaționalul a petrecut două săptămâni în spital la sfârșitul anului trecut. 

El a fost spitalizat din nou anul acesta, la sfârșitul lunii noiembrie, din cauza unei infecții respiratorii agravate de Covid-19, dar și pentru o reevaluare a tratamentului de chimioterapie contra cancerului de colon.

Pe 21 decembrie, echipa de medici a semnalat că tumoarea a avansat şi că Pele a avut nevoie de tratament intensiv din cauza disfuncţiilor la rinichi şi inimă.

Lupta cu cancerul

Legenda fotbalului brazilian, pe care mulți îl consideră unul dintre cei mai mari jucători din lume, a murit la vârsta de 82 de ani. Informația a fost confirmată de agentul lui Pele, Joe Fraga, pentru Associated Press.

Brazilianul a stat internat în spital pe perioada Crăciunului. În Ajun, fiica sa a postat o fotografie emoționantă alături de tatăl său și a spus: „Iată-ne, în luptă și în credință. Încă o noapte împreună”.

Simbolul Braziliei, de trei ori câștigător al Cupei Mondiale, a fost internat la Spitalul Albert Einstein la sfârșitul lunii noiembrie, iar câteva săptămâni mai târziu au apărut informații despre starea lui de sănătate care se deteriora.

Simbol al Braziliei

Pelé a atins faima internațională la doar 17 ani, când a marcat șase goluri pentru Brazilia la Cupa Mondială din 1958, inclusiv două goluri în finala în care Brazilia a învins-o pe Suedia, asta aducând țării primul titlu mondial.

Pelé s-a retras din fotbal în 1977. El este singurul fotbalist cu trei titluri de campion mondial în palmares (1958, 1962, 1970).

Pele a înscris în cariera sa 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri sub culorile clubului brazilian Santos FC (1956-1974), la Cosmos New York (1975-77) şi la naţionala Braziliei (77 de goluri în 92 de selecţii).

Pele, care este considerat o „comoară naţională” în Brazilia, va rămâne în memorie ca „Regele” (Rey), care a revoluţionat fotbalul, cu legendarul său număr 10 pe spate, în ciuda unei talii modeste (1,72 m).

Decesul lui Pele survine la 11 zile după încheierea Cupei Mondiale de fotbal din Qatar şi la doi ani după dispariţia altui monstru sacru al fotbalului, argentinianul Diego Armando Maradona.

(Sursa: StirileProTV.ro)

leave a reply