Patru operații de transplant de rinichi la Spitalul „C. I. Parhon“ Iași

Patru ieşeni au primit nouă șansă la viață după ce au primit rinichi de la doi donatori cadaverici.

La Spitalul „C. I. Parhon“ Iași, doi pacienţi care făceau dializa au primit câte un rinichi de la un donator cadaveric din Bucureşti. Un alt pacient din Iaşi a primit un rinichi de la un alt donator cadaveric din Oradea. Cel de-al doilea rinichi de la donatorul din Oradea a fost transplantat unui alt ieșean.

„A fost o activitate foarte intensă în aceste zile la Spitalul Parhon. Au fost recoltaţi de către o echipă de medici urologi de la Spitalul Parhon rinichii unui pacient din Bucureşti. De la donator în moarte cadeverica rinichii au fost aduşi la Iaşi şi au fost transplantați. Sunt doi pacienţi din Iaşi care făceau dializa din 2018 şi care erau pe lista de aşteptare a centrului nostru. Alţi doi pacienţi au primit de la un donator din Oradea”, a spus dr. Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului „C.I. Parhon“ Iași.

Pacienţii care au primit rinichii făceau deializa de multă vreme. Un pacient era în programul de dializă de peste zece ani, cu o boală genetic, iar al doilea pacient este mai tânăr şi începuse anul acesta şedinţele de dializă, scrie realitateadeiasi.net.

Lasa un comentariu