NEWS ALERT. Patru cazuri noi de coronavirus la IRO

Încă patru cadre medicale din cadrul IRO Iasi au fost depistate pozitiv la testarea pentru coronavirus. Totalul depășind astfel 10 infectați.

„Astăzi sunt 13 persoane infectate cu acest virus, sunt toate sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase. Toate sunt cadre medicale bloc operator, sterilizare și rezidenți, unul din ATI și unul din Oncologie”, a declarat managerul spitalului Mirela Grosu.

Activitatea spitalului nu a fost însă grav afectată.

„S-a făcut în tot Spitalul curățenie, dezinfecție terminala. Vineri a fost închis blocul operator și sâmbătă a reînceput activitatea în el. Pacienții sunt în spital, activitatea medicală continuă, continuăm și noi ancheta epidemiologică și testarea. S-a testat, cred cam 60% din întregul personal al Institutului”, a mai adăugat managerul IRO.

Cât despre cele patru cazuri noi depistate… „Au fost depistate de sâmbătă până astăzi sunt toate cadre medicale, un medic și trei asistenți medicali, medicul este din ATI și asistenții medicali din Oncologie și bloc operator” a conchis Mirela Grosu, manager IRO Iași.

Vom reveni cu detalii și în zilele următoare pe măsură ce se vor efectua noi testări la IRO Iași.

Laura Hulubei

Lasa un comentariu