Parteneriat semnat între Opera Naţională şi Centrul Cultural German

Ieri, a fost semnat, la Iași, parteneriatul între Opera Națională Română și Centrul Cultural German.

Managerul interimar al Operei, Daniel Șandru a declarat că pe 9 iunie va fi semnat un parteneriat similat cu Institutul Cultural Francez.

Daniel Șandru a mai subliniat faptul că în acest fel se reiau colaborări care au fost suspendate în urmă cu aproape zece ani:

„Încă din primele zile de mandat am iniţiat acest proiect pe care l-am numit ‘Opera deschisă’, Opera aflată în parteneriat cu toate instituţiile culturale. Trecem astăzi în momentul în care internaţionalizăm acest proces, în sensul în care astăzi am încheiat parteneriatul cu Centrul Cultural German, vrem să încheiem un parteneriat pe 9 iunie cu Institutul Francez iar la sfârşitul lunii iunie cu British Council. Ne dorim să lucrăm pe proiecte punctuale, să reuşim să atragem finanţări, astfel încât publicul ieşean să se bucure de aceste colaborări pe care le iniţiem astăzi. Vor veni solişti din Germania care să cânte pe scena teatrului liric din Iaşi. La rândul nostru ne dorim ca soliştii noştri, instrumentişti şi balerini să poată evolua pe scenele europene într-un cadru instituţionalizat.”

Și Directorul Centrului Cultural German din Iași, Alexander Rubel, a vorbit despre importanța parteneriatului semnat :

 „Reluarea acestei legături dintre Germania, o putere din domeniul Operei, dacă putem spune aşa, care are peste 80 de teatre lirice, şi Opera din Iaşi este o bază pentru un viitor cu proiecte culturale cu invitaţi din Germania, cu compozitori germani.”