Pacient din Iași care trebuia să ajungă în Polonia a decedat

Patru pacienţi din Iaşi urmau să ajungă, vineri, în Polonia, această ţară punând la dispoziţie, pentru bolnavii de COVID din România, 20 de paturi de Terapie Intensivă. 

Unul dintre ei a făcut însă stop cardiac pe aeroportul din Iaşi, a anunţat medicul Diana Cimpoeşu. S-au început manevrele de resuscitare, pacientul a fost readus la unitatea de primiri urgenţe, unde s-a constatat decesul.  

Sursa: Ziarul de Iași

Citește și Restricțiile CNSU: Carantină de noapte, certificat verde, magazine închise la ora 21. Evenimente private interzise 30 de zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, vineri, noile restricții pentru limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus, discutate în urma numărului tot mai mare de cazuri care se înregistrează în ultima perioadă. Printre măsurile adoptate se numără obligativitatea purtării măștii în toate spațiile, interdicția circulației pe timp de noapte, cu excepția vaccinaților sau a celor care au trecut prin boală, interzicerea nunților și a altor evenimente private sau participarea la activități doar pe baza certificatului verde. Majoritatea măsurilor se aplică pentru o perioada de 30 de zile.

Noile măsuri sunt cuprinse în Hotărârea 91 a CNSU și trebuie aprobate prin hotărâre de guvern. Președintele Klaus Iohannis anunța în urmă cu câteva zile că restricțiile vor intra în vigoare de luni.

Lasa un comentariu