Ordonanța militară 10. Ministrul Marcel Vela face declarații de presă la ora 19:00

Ministrul Marcel Vela va susține o declarație de presă luni, la ora 19:00, anunță Ministerul de Interne. Foarte probabil, ministrul va anunța o nouă ordonanță militară, menționată și de președintele Klaus Iohannis. Ea va avea prevederi referitoare la noul interval orar în care persoanele de peste 65 de ani vor putea să iasă afară din casă, dar ar putea cuprinde și alte măsuri, de pildă referitoare la transportul aerian.

„Având în vedere că vremea se încălzește, că intervalul stabilit a fost considerat prea scurt, începând de astăzi, tot prin ordonanță militară, se va schimba acest interval. Deci, persoanele peste 65 de ani vor avea la dispoziție două intervale zilnice: dimineața de la ora 07:00 până la ora 11:00 și seara de la ora 19:00 până la ora 22:00, când vor putea să iasă din casă, fie pentru cumpărături, fie pentru a face un pic de mișcare în jurul casei sau în jurul blocului”, a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis, relatează digi24.ro

Starea de urgență a fost decretată în România în data de 16 martie și prelungită în 14 aprilie pentru încă o lună. Decizia dacă se va prelungi sau nu starea de urgență dincolo de 15 mai încă nu a fost luată.

leave a reply