Orban dă primul nume de ministru al unui guvern PNL după moțiunea de cenzură

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la Sibiu, că, dacă liberalii vor fi chemați să formeze Guvernul va apela la cei mai valoroși membri ai partidului, printre care se numără și Raluca Turcan.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Sibiu, că obiectivul partidului este în acest moment schimbarea actualului Guvern. „Obiectivul nostru este de a reuni toate forțele din Parlamentul României, care au o urmă de lucidiate și de răspundere față de țară, sa-i coalizăm și să dăm jos acest guvern. Ce se va întâmpla după, va fi rezultatul unor negocieri, consultări care vor fi declanșate de președintele României, în urma acestora președintele va propune soluția pentru România, iar această soluție, noi o vom susține”, a spus Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Întrebat dacă din guvernul pe care îl va propune PNL va face parte și Raluca Turcan, liderul liberal a spus că componența acestuia va fi stabilită în urma unei analize.

„În ceea ce privește formarea guvernului, PNL a anunțat încă din ziua în care am anunțat că demarăm procedura de depunere a moțiunii de cenzură că ne asumăm răspunderea guvernării. Dacă vom fi chemați să formăm guvernul vom apela la cei mai valoroși membri ai PNL, iar printre aceștia se găsește și Raluca Turcan, care a fost mâna mea dreaptă în negocierile pe care le-am purtat în această perioadă, iar dacă vom reuși, dacă moțiunea va trece, Raluca Turcan are un merit de primă importanță. În ceea ce privește componența viitorului guvern, nu pot să avansez în momentul de față nume, va fi rodul unei analize extrem de exigente”, a mai spus Ludovic Orban.

Lasa un comentariu