Orban: Alegeri locale posibil în septembrie sau octombrie, parlamentare pe 6 decembrie

Premierul Ludovic Orban a anunțat sâmbătă că alegerile locale ar putea avea loc la final de septembrie sau început de octombrie, iar cele parlamentare cel mai devreme pe 6 decembrie.

Prim-ministrul a transmis, într-o intervenție televizată, că organizarea alegerilor locale depinde de evoluția epidemiei de coronavirus.

„După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în lunile iulie-august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile şi văd că românii sunt serioşi. De asemenea, a scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie electorală, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut şi de o perioadă de timp pentru campanie. Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea este 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale.”, a declarat premierul.

În intervenția la România TV, Ludovic Orban s-a referit și la alegerile legislative.

„În ce priveşte alegerile parlamentare, acestea trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, trebuie pus în legătură cu finalul mandatului actualului Parlament. Cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru parlamentare. Trebuie să vedem cât de puternică este epidemia şi dacă va permite organizarea unei campanii”, a precizat premierul.

Înaintea izbucnirii epidemiei de coronavirus, alegerile locale au fost programate în România pentru 14 iunie.

Lasa un comentariu