Opt centre noi de vaccinare în Iaşi

La Spitalul Clinic de Recuperare se intenţionează deschiderea unui nou centru de vaccinare într-o clădire separată de unitatea medicală pentru imunizarea populaţiei. Conducerea spitalului a precizat că se aşteaptă avizarea din partea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

În acest moment este funcţional un centru de vaccinare în interiorul unităţii medicale, unde s-au vaccinat atât angajaţi ai spitalului, cât şi alte persoane care s-au încadrat în etapa a II-a de imunizare, scrie ziaruldeiasi.ro.

Centrul funcţionează de la începutul lunii ianuarie şi se va închide odată cu imunizarea şi cu a doua doză a persoanelor programate.

„Există intenţia domnului primar de a deschide un centru pentru faza II şi III, adică pentru pacienţii peste 65 de ani şi pentru marea masă a populaţiei. Noi avem o clădire în spate în care ne gândeam să facem aşa ceva în momentul în care va fi nevoie să extindem centrele de vaccinare în Iaşi. Cel pe care îl avem acum se va închide la sfârşitul lunii, acum suntem în faza în care se face rapelul persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză”, a explicat ec. Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare.

Aceasta a mai precizat că nu sunt necesare amenajări suplimentare pentru acest centru, ci este nevoie doar de dotarea specifică unui centru de vaccinare.

La nivelul judeţului Iaşi, de pe data de 15 februarie vor mai fi deschise alte opt centre de vaccinare. Din cele opt, patru vor fi destinate profesorilor şi vor fi organizate la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, precum şi în Târgu Frumos, iar celelalte, destinate populaţiei, vor fi înfiinţate în comunele Ciurea, Ţibăneşti, Vlădeni şi Rediu.

Lasa un comentariu