„Omul pădurii”. Cum a trăit un român mai mult de un an într-o colibă forestieră din Austria

Românul a fost dus la spital pentru investigaţii medicale. Acesta a declarat că trăieşte de o lună acolo, dar localnicii susţin că l-au văzut în zonă de aproape un an.

Locuitorii din Krumpendorf (Austria) l-au numit „omul pădurii” pe un român de 32 de ani ce trăia într-o colibă improvizată în pădurea din Carintia. Adăpostul era făcut din ramuri şi pături, în condiţiile în care temperaturile din zona respectivă sunt negative chiar şi în timpul zilei, relatează Digi 24, citând publicaţii austriece. În clipa când poliţia l-a găsit, românul a declarat că locuieşte în pădure de aproximativ o lună, însă există indicii că ar sta în adăpostul improvizat de cel puţin un an, interval în care a fost văzut de mai multe ori.

Autorităţile nu au stabilit deocamdată cum a ajuns bărbatul să stea în pădure. În momentul în care a fost găsit purta mai multe rânduri de haine, iar în coliba improvizată avea nişte cârnaţi. Tot aici, poliţiştii au descoperit un pat improvizat din crengi acoperite cu o prelată şi mai multe pături. „Omul pădurii” a fost găsit după ce o femeie l-a văzut la marginea pădurii, i-a fost frică să-l urmărească şi a sunat la Poliţie. „Românul a fost cooperant şi a fost de acord să meargă cu noi, după ce şi-a strâns gunoiul”, a declarat pentru presa locală un poliţist din localitate.

Waltraud Dullnigg, purtător de cuvânt al Poliţiei, a spus că bărbatul a fost dus la spital pentru a-i fi evaluată starea de sănătate, însă nu se ştie ce se va întâmpla în continuare cu el. Povestea românului le aminteşte localnicilor de cazul unui tânăr austriac descoperit în 2019 într-o colibă ​​forestieră abandonată de lângă Wernberg. Bărbatul locuia acolo de peste un an şi când a fost găsit era doar piele şi os, arată Digi 24.

Lasa un comentariu