OMS a anunţat că se aşteaptă la niveluri ridicate de cazuri de COVID-19 în această vară în Europa

Recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că se aşteaptă la niveluri ridicate de cazuri de COVID-19 în această vară în Europa şi face apel la monitorizarea atentă a virusului, după ce aproape s-a triplat în ultima lună numărul infectărilor zilnice.

Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa, a recomandat statelor membre să-şi mărească nivelul de vaccinare.

Cercetătorii spun însă că nu este suficientă doar imunizarea şi recomandă o metodă pe cât de eficientă, pe atât de simplă.

Una din cele mai bune metode de combatere a răspândirii noului coronavirus este aerisirea încăperilor, spun cercetătorii de la Institutul de Sănătate elveţian din Geneva.

SARS-CoV-2 este răspândit în principal prin aer, mai precis prin aerosoli, aceşti nori de particule care circulă atunci când oamenii respiră şi cu atât mai mult când vorbesc, strigă sau cântă. Într-o încăpere închisă şi slab ventilată, aceşti aerosoli pot rămâne în aer mult timp, se pot acumula, se pot deplasa în spaţiu şi pot creşte foarte mult riscul de infecţie. De aceea îmbunătăţirea calităţii aerului din interior este o cale de oprire a răspândirii infectărilor.

Şi cercetătorii de la Universitatea din Bristol au aceeaşi opinie, după 18 studii observaţionale în mai multe ţări. Aerisiţi cel puţin 10 minute în fiecare oră, aerosolii se risipesc astfel ca fumul, spun ei.

Ultimele date ale Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile arată că recent a crescut cu 27% numărul infectărilor pe continent, iar la vârste mai înaintate a crescut şi rata îmbolnăvirilor cu forme mai grave.

Lasa un comentariu