Olimpia Melinte și Pavel Bartoș prezintă anul acesta Balul de La Castel, cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei

  • Evenimentul revine după doi ani de așteptare și va avea loc anul acesta pe data de 9 iunie 2022, la Hotel Restaurant La Castel, din Iași.   
  • Fondurile mobilizate în cadrul evenimentului vor fi direcționate către programele educaționale și către centrele de zi și de recuperare din cadrul Fundației Bethany
  • Amfitrionii evenimentului de anul acesta vor fi actrița Olimpia Melinte & actorul Pavel Bartoș.

Cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei și unul dintre cele mai vizibile evenimente de profil din România – Balul de La Castel – are loc pe 9 iunie 2022 la Iași, Hotel Restaurant La Castel. Organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, evenimentul urmărește mobilizarea de fonduri pentru a susține programele prin care ajută copiii aflați în dificultate din regiunea Moldovei.

Evenimentul oferă, prin caracterul său caritabil, cadrul ideal oamenilor care doresc să ajute copiii aflați în dificultate, oferindu-le posibilitatea de a susține programele terapeutice și educaționale ale Fundației Serviciilor Sociale Bethany. Pe lângă misiunea de a ajuta copiii aflați în dificultate, Fundația oferă posibilitatea și artiștilor și designerilor români să își expună creațiile într-un cadru de poveste. Totodată, invitații la eveniment vor avea oportunitatea de a licita o lucrare de artă sau un obiect unicat care să le întregească colecțiile personale și să le ofere o amintire frumoasă ce va completa bucuria de a ajuta.  

Evenimentul îl va avea ca amfitrioni pe simpaticul actor Pavel Bartoș, gazda deja tradițională a Balului de La Castel, alături de actrița Olimpia Melinte, care s-a alăturat ediției din acest an și în cadrul spotului video dedicat.

Prin tematica din acest an, REVERDERIA, Balul de La Castel dedică această nouă ediție puterii de a o lua de la capăt, indiferent de obstacole și de opriri, evenimentul fiind organizat după doi ani de pauză, în contextul pandemiei de COVID-19. Prin conceptul din acest an, realizat de Agenția de publicitate Încotro, Balul va fi – vizual, scris și vorbit – despre anduranță și forța de a reveni mereu mai puternici și mai vizibili ca oricând. 

Licitația caritabilă din cadrul Balului de La Castel este, în primul rând, un context în care Fundația Bethany mobilizează fonduri pentru a susține programele derulate pentru copiii și tinerii în dificultate, dar reprezintă și un moment în care sunt puși în valoare artiști români, designeri talentați și creatori în diverse domenii, fiind aduși în prim-plan în fața publicului.

În cadrul licitației celei de a IX-a ediție a Balului, arta binelui prinde contur prin creațiile unor pictori și sculptori de renume – Claudiu Ciobanu, Miruna Cojanu, Daniela Grapă, Ovidiu Kloska, Ada Alina Lungu, Ion Nedelcu, Irina Jijian Pascariu, Daniel Rădulescu, Virgil Scripcariu și Vladinsky (Vlad Marian), precum și prin creațiile unor artiști la început de drum – Marcel Pușcașu, Raluca Simon și Mihail Vornicu, acesta din urmă tânăr bursier în programele Fundației.

Totodată, branduri cunoscute precum Exquisite Diamonds și Augustin Matei Watches se alătură cauzelor susținute, donând pentru licitația caritabilă bijuterii și ceasuri ce se remarcă prin prețiozitate și unicitate. În premieră, licitația din acest an va avea și o secțiune Silent Auction, unde se vor regăsi bijuterii și obiecte vestimentare semnate de Lisa&Co și designerul Tudor Halațiu, articole cu autografe de la nume mari din lumea sportului – tricou semnat de către toate reprezentantele lotului Handbal Rapid București, Campioane naționale în sezonul abia finalizat și o minge de tenis semnată de Florin Mergea, dar și experiențe și obiecte unice oferite, cu generozitate, de Stela Giurgiu Design, Domeniile Averești, Volvo și QEstetic.

Fondurile mobilizate în cadrul evenimentului se vor îndrepta către programele de educație și programele terapeutice ale Fundației

Prin licitația unor lucrări de artă și a unor obiecte de colecție deosebite, Fundația Serviciilor Sociale Bethany își propune să dea aripi binelui și să obțină fonduri pentru a susține programele sociale și educaționale prin care ajută copiii aflați în dificultate din regiunea Moldovei. 

„Ediția din acest an a Balului de La Castel vine pentru noi, la Bethany, cu emoția unui nou început și cu dorința de a continua să construim un mâine mai bun pentru copiii și tinerii aflați în situații de risc. Fundația Serviciilor Sociale Bethany și-a asumat, prin misiunea sa, să intervină în două direcții importante: educație pentru copii vulnerabile și servicii de terapie recuperatorie adresate copiilor cu dizabilități. Programele noastre vizează sprijinirea copiilor cu probleme neuro-motorii și încurajarea educației de calitate în mediul rural. 

Educația copiilor din medii dezavantajate reprezintă o direcție prioritară, cu atât mai mult cu cât datele ne arată că, în mediul rural, 1 din 5 copii abandonează şcoala.

Organizația susține anual funcționarea centrelor de tip Școală după Școală din Târgu Frumos și din două comunități rurale ieșene, în prezent peste 140 de copii din mediul rural și medii dezavantajate beneficiind săptămânal de sprijin educațional constând în ajutor la teme, masă zilnică și activități educaționale complementare. Totodată, 40 de tineri liceeni cu potențial provenind din mediul rural sunt parte a Programului de burse START, unde sunt sprijiniți atât financiar, cât și prin activități de dezvoltare profesională și personală care să le potențeze viitorul. 

Nu în ultimul rând, ne îndreptăm atenția către copiii cu dizabilități prin centrele de recuperare unde aceștia au parte de ședințe de terapie gratuite. În 2012, organizația a deschis un centru de recuperare, centru ce a fost susținut cu precădere, de-a lungul timpului, din sumele obținute la balul caritabil de La Castel, iar în anul 2021 am reușit să deschidem al doilea program de acest tip și în cadrul Centrului de Zi din Târgu Frumos. În prezent, prin cele două centre, sprijinim 58 de copii și dizabilități neuro-motorii”, a declarat Diana PĂIUȘ, Director regional în cadrul Fundației Serviciilor Sociale Bethany

Lasa un comentariu