Odată cu ridicarea măsurilor impuse de starea de urgenţă, va fi reluat transportul public de persoane

Odată cu ridicarea măsurilor impuse de starea de urgenţă, în municipiul Iaşi va fi reluat transportul public de persoane, a anunţat primarul Mihai Chirica.

El a spus că toate cele 700 de persoane de la Compania de Transport Public, aflate în şomaj tehnic, vor fi rechemate la serviciu.

Vor fi păstrate măsurile de siguranţă, astfel că, se va circula doar în limita locurilor de pescaune şi va fi obligatorie purtarea mănuşilor şi a măştii de protecţie.

„În momentul de faţă sunt peste 700 de persoane în şomaj tehnic, deci vor fi chemaţi de urgenţă la serviciu, vor intra în programul normal de lucru şi vom încerca să reactivăm toate traseele la capacitatea lor normală dar nu vom permite aglomeraţiile. În continuare se va circula doar cu locurile de pe scaun, cu mănuşi şi cu mască de protecţie, cu dezinfecţia mijlocului de transport la capăt de traseu, la sfârşitul de tură şi cu protejarea conducătorului autor sau a vatmanului, astfel, uşa de lângă acesta va rămâne în continuare închisă.”

Primarul Mihai Chirica a mai spus că pe perioada stării de urgenţă, abonamentele pe mijloacele de transport public din Iaşi au fost doar suspendate şi nu anulate, astfel că îşi vor relua valabilitatea odată cu ridicarea stării de urgenţă.

Lasa un comentariu