O ucraineancă a recunoscut lucrurile din casa ei surprinse într-o fotografie pe un tanc rusesc

Aflată la 3.000 de kilometri distanță de locuința ei din regiunea Luhansk, Alina Koreniuk și-a identificat lucrurile pe care într-o fotografie cu un tanc rusesc, încărcat cu mai multe obiecte, scrie site-ul rusesc cenzurat la Kremlin Meduza, care preia un material publicat de BBC.

Koreniuk, care a părăsit Popasna la începutul invaziei ruse și a ajuns ulterior în Marea Britanie, a contactat BBC News și a spus că fotografia a fost făcută pe stradă, la doar cinci minute de mers pe jos de casa ei.

Poza, făcută pe 26 mai la Popasna de către fotograful Alexander Yermochenko, a fost publicată de multe publicații. Potrivit Koreniuk, soțul ei a fost primul care a observat fotografia: „A spus: „vezi ceva ciudat în această fotografie? Și m-a întrebat dacă văd același lucru ca el”, a spus femeia.

Potrivit acesteia, imaginile de pe armura tancului arată un boiler nou pe care l-a cumpărat înainte de război, precum și o față de masă din casa ei, lenjerie de pat nouă cu personaje Disney pentru copiii ei și o pătură roșie. Altceva este acoperit cu lenjeria de pat, după cum sugerează Koreniuk, televizorul și alte aparate de uz casnic care au rămas în casa ei. Imaginea nu a surprins-o pe ucraineancă: „Noi am reacționat așa: tot ceea ce nu au distrus, ei vor fura!”, a spus ea. „Ne așteptam ca locuințele din Popasna să fie jefuite, ni s-a spus de multe ori despre asta”.

Alina Koreniuk stă acum în Southwell, Nottinghamshire, împreună cu fiicele ei Kristina, în vârstă de 12 ani, și Olha, în vârstă de 8 ani, în cadrul programului lansat de guvernul britanic, Homes for Ukraine de când a părăsit Ucraina.

Sursa: Libertatea

Citește și Ofițerii KGB beloruși au fost premiați de Alexandr Lukașenko pentru că au participat la „operațiune specială” în Ucraina

Lasa un comentariu