O ţară de 70 milioane de locuitori a ridicat starea de urgenţă. Şcolile, concertele şi producţiile de film şi-au reînceput activitatea

Thailanda a ridicat starea de urgenţă la nivel naţional după mai mult de două luni şi a permis reluarea activităţilor mai multor înterprinderi din ţară, precizează The Guardian.

Ţara situată în sud-estul Asiei, cu aproximativ 70 milioane de oameni, a fost prima ţară, înafară de China, care a raportat primul caz de coronavirus pe 13 ianuarie, şi de atunci a avut doar 3.135 de cazuri confirmate şi 58 de victime. Aproximativ 2.987 de pacienţi s-au vindecat, menţionează The Guardian, potrivit capital.ro

Mai multe unităţi s-au redeschis de luni printre care şcolile, în care sunt perimişi mai puţin de 120 de elevi, sălile de expoziţii, concertele muzicale, producţiile de filme, locurile de joacă, parcurile de distracţii şi competiţiile sportive susţinute fără spectatori.

Localurile, barurile şi magazinele vor rămâne închise, iar restaurantele care s-au redeschis în urmă cu două săptămâni cu distanţare socială vor putea acum să servească alcool clienţilor.

Timp de cinci zile Thailanda nu a raportat cazuri noi de COVID-19. Majoritatea cazurilor noi din ultimele trei săptămâni au fost depistate în carantină, în rândul tailandezilor care se întorceau din străinătate, a declarat Taweesin Wisanuyothin, un purtător de cuvânt al grupului de lucru Covid-19 al guvernului.

Lasa un comentariu