O tânără care a murit la Iaşi a salvat mai multe vieţi în România, Slovenia şi Germania

O tânără de 25 de ani va salva mai multe vieţi, după ce familia şi-a dat acordul pentru ca organele sănătoase să-i fie prelevate şi apoi transplantate mai multor persoane.

După cum a afirmat coordonatorul Centrului Regional de Transplant, medicul Raluca Neagu, ineditul situaţiei constă în faptul că tânăra avea o grupă de sânge foarte rară, respectiv 0 negativ.

În acest caz, au fost găsiţi pacienţi compatibili şi în afara graniţelor ţării, notează ziaruldeiasi.ro.

„Inima a fost prelevată de o echipă din Slovenia, iar plămânii de o echipă de medici din Germania. Rinichii şi corneea vor fi transplantaţi la Iaşi, iar ficatul la Bucureşti deoarece a fost vorba de o urgenţă medicală. De asemenea au mai fost prelevate şi tendoanele care au mers la singura bancă de ţesuturi din ţară, respective la Spitalul Colentina“, a precizat Raluca Neagu, coordonator CRT Iaşi.

Tânăra de 25 de ani se afla de mai mult timp în moarte cerebrală la Spitalul de Neurochirurgie Nicolae Oblu, ca urmare a unor malformaţii la creier.

Cei doi rinichi prelevaţi au fost transplantaţi la doi pacienţi, unul de 27 ani din Suceava şi altul de 37 de ani din Dorohoi.

Lasa un comentariu