O săptămână de ger la Iaşi. Temperaturile vor coborî până la -10 grade Celsius

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ziua de ieri a fost ultima cu temperaturi peste zero grade. Timp de o săptămână, termometrele vor arăta numai temperaturi negative la Iaşi, atât ziua, cât mai ales noaptea.

„Vremea va deveni rece în perioada 15-20 ianuarie, geroasă în timpul nopţilor, cu maxime la nivelul regiunii de -8…-4 grade şi minime, în general, între -15 şi -10 grade”, informează Administraţia Naţională de Meteorologie cu privire la regiunea Moldovei. Ulterior, tendinţa vremii va fi de încălzire, iar temperaturile vor fi apropiate de cele normale, cu valori medii de -3…-2 grade pentru maxime şi de -10…-7 grade pentru cele minime, precizează sursa citată.

La Iaşi, cea mai rece zi se anunţă a fi luni, când maxima va urca doar până la -7 grade, după o noapte în care nivelul termic va fi sub -10 grade Celsius. În tot acest interval, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Cu alte cuvinte, totul va fi îngheţat bocnă, dar uscat şi, prin urmare, drumurile vor fi perfect circulabile. De la mijlocul săptămânii viitoare, temperaturile diurne vor redeveni pozitive, însă noaptea vor fi tot sub pragul de îngheţ. 

Lasa un comentariu