O grădiniță nouă va fi construită în cartierul Dacia din Iași

Municipalitatea ieșeană a demarat procedurile legate de construirea unei unități de învățământ în oraș.

În perioada următoare va apărea în zona cartierului Dacia o nouă grădiniță, în baza proiectului derulat de municipalitate cu fonduri europene. Proiectul are o valoare de câteva milioane lei. Actualizările studiului de fezabilitate și proiectului tehnic de execuție vor figura pe ordinea de zi a ședinței plenului Consiliului Local de la finalul acestei săptămâni.

„Lucrările vor fi finanțate cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa 4.4. În ceea ce privește alocarea financiară, pentru acest proiect este demarată etapa precontractuală. Valoarea totală a proiectului este estimată la 7,95 milioane lei. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, din care 30 de luni reprezintă durata de execuție a lucrărilor”, au arătat reprezentanții municipalității ieșene.

Noua grădiniță va avea mai multe săli de clasă, unde vor putea învăța câteva zeci de copii în fiecare dintre acestea.

„Investiția va consta în construirea pe strada Prof. I. Simionescu a unui corp de clădire compus din parter plus etaj, cu o suprafață construită desfășurată de 2.375 metri pătrați. Vor rezulta 14 săli de câte 20 de copii. De asemenea, proiectul include echiparea funcționalului școlar și amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii”, au mai arătat reprezentanții municipalității ieșene.

Lasa un comentariu