O fetiță de 13 ani nevaccinată și fără comorbidități a murit din cauza Covid-19

Alte 365 de oameni au murit din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore, printre ele și un copil de 13 ani, care nu avea alte afecțiuni și nu era vaccinat, anunță Grupul de Comunicare Strategică. 

Decesul de la grupa de varsta 10-19 ani este al unui pacient din județul Bacău, în vârstă de 13 ani, de sex feminin, fără comorbiditati, nevaccinat.

Decesul de la grupa de varsta 20-29 ani este al unui pacient din județul Gorj, în vârstă de 29 ani, de sex masculin, care prezenta comorbiditati și era nevaccinat .

În ultimele 24 de ore au fost 15.828 de cazuri noi de COVID-19. Alte 365 de decese au fost raportate de autorități. Crește numărul pacienților cu COVID-19 internați la ATI și ajunge la 1.729, un nou record de la începutul pandemiei.

Sursa: DiGi24

Citește și România a urcat pe locul doi în lume la decesele zilnice COVID

Poziționarea României în topul mortalității COVID a fost influențată de numărul mare de decese confirmate recent în țara noastră, mai exact 1.136 de marți până joi.

România se află în prezent pe locul doi în lume și pe primul loc în Europa la decesele zilnice asociate COVID, raportate la populație.

Cifrele sunt calculate ca medie zilnică pentru săptămâna care s-a încheiat joi, 14 octombrie, și publicate de platforma Our World in Data, realizată de cercetători Oxford.

Lasa un comentariu