O femeie de 50 de ani va vedea din nou, după aproape jumătate de secol de beznă totală

O femeie în vârstă de 50 de ani, din Iaşi, a fost operată şi a primit corneea prelevată de la o persoană aflată în moarte cerebrală. Ieşeanca, nevăzătoare de la vârsta de 3 ani, se va bucura de lumina zilei după aproape jumătate de veac.

O ieşeancă nevăzătoare de la vârsta 3 ani a primit corneea prelevată de la o persoană aflată în moarte cerebrală la Spitalul din Buzău. Intervenţia a avut loc duminică, 29 decembrie, la Clinica de Oftalmologie de la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iaşi.

Medicii spun că ieşeanca în vârstă de 50 de ani este una dintre pacientele vechi ale Clinicii de Oftalmologie din Iaşi, fiind nevăzătoare de la vârsta de 3 ani., scrie adevarul.ro.

„Pacienta este nevăzătoare de la vârsta de 3 ani, când a suferit arsuri la ambii ochi. Ea a fost adusă la spital de fiu şi de soţ. Post operator se simte bine”, a spus prof. univ. dr Camelia Bogdănici, şefa Clinicii de Oftalmologie.

Acesta este cel de-al treilea transplant efectuat la Iaşi în ultimele zile, după ce familia persoanei aflate în moarte cerebrală a decis să doneze organele.

Lasa un comentariu