O aeronavă a Forțelor Aeriene Române au efectuat o misiune umanitară

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează vineri, 20 august, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Timișoara – Hanovra – Hamburg – Otopeni, pentru transportarea a doi pacienți.

Ambii pacienți au fost diagnosticați cu arsuri și vor fi tratați în facilități medicale de specialitate din Germania.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală va fi formată din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale.

Citește și Încă un cetățean român a fost evacuat din Afganistan

Continuă evacuarea din Afganistan cu aeronava C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române.

Aeronava C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a evacuat, în cursul dimineții de vineri, 20 august, patru cetățeni (un român, un american, un bulgar și un britanic) de pe aeroportul internațional din Kabul, în condiții de siguranță.

Ulterior preluării celor patru cetățeni, aeronava a decolat cu destinația Islamabad, unde va staționa în perioada următoare, fiind pregătită să se deplaseze din nou la Kabul pentru evacuarea altor cetățeni atunci când aceștia vor ajunge în aeroportul internațional.

MApN este în permanentă legătură, in cadrul Celulei de criză interinstituțională, cu celelalte structuri cu responsabilități la nivel național și internațional în gestionarea crizei, astfel încât evacuarea, protecția și transportul persoanelor să se desfășoare în condiții de siguranță.

Lasa un comentariu