Nu mai sunt paturi libere la terapia intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase pentru pacienţii COVID-19

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat că nu mai sunt locuri la terapia intensivă pentru persoanele care au COVID-19.

„În momentul de faţă la compartimentul de nouă paturi de la Spitalul de Boli Infecţioase nu mai este niciun loc”, a anunţat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

In prezent, la Spitalul Mobil de la Leţcani mai sunt două locuri în zona de terapie intensivă.

Aceasta a semnalat totodată că la Iaşi este o problemă a paturilor care au posibilitatea administrării tratamentului cu oxigen, noteaza agerpres.ro.

„Nu mă refer la terapia intensivă. În momentul de faţă nu mai există paturi care au posibilitatea administrării oxigenului pentru pacienţi care nu sunt de terapie intensivă. De aceea rugăm pacienţii să nu stea acasă până în ultimul moment chiar dacă sunt tineri.

Adică în momentul în care încep să facă febră 38-39 de grade, sau cum spun ei ‘am simţit că nu mai pot respira’, imediat ce încep să aibă o tuse chinuitoare, dureri musculare, este bine să apeleze medicul de familie şi chiar direct triajul Spitalului de Boli Infecţioase”, a spus dr. Dorobăţ.

Lasa un comentariu