Novak Djokovic, reținut din nou în Australia. Liderul mondial, considerat o amenințare pentru sănătatea publică

Tenismenul Novak Djokovic a fost reținut din nou de autoritățile australiene, la Melbourne. Sârbul va aștepta în detenție audierile finale de duminică, în urma cărora se va stabili dacă va fi sau nu deportat din Australia.

Liderlu mondial riscă să fie deportat, după ce viza i-a fost anulată pentru a doua oară, guvernul australian etichetându-l pe sârb drept o amenințare pentru sănătatea publică, relatează BBC News. Avocații lui Novak Djokovic au făcut apel împotriva acestei decizii, pe care o consideră „irațională”, audierea fiind stabilită pentru duminică.

Până atunci, tenismul se află, din nou, în custodia forţelor australiene de frontieră. Liderul ATP a ajuns, în urmă cu puțin timp, la Hotelul Park, din Melbourne, unde a stat timp de patru zile după ce i-a fost refuzată intrarea în țară, iar acesta a făcut apel. Acest hotel este o unitate de cazare, unde s-ar mai afla alte câteva zeci de persoane, refugiați sau solicitanți de azi.

Australia a anulat de două ori viza lui Novak Djokovic

Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, a decis vineri o nouă anulare a vizei lui Novak Djokovic.

Tenismenul sârb a sosit în Australia la 5 ianuarie, iar forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport. La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovic viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia. Liderul ATP a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi. Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Lasa un comentariu