Noul Rector al Universității Naţionale de Arte „George Enescu“ este prof. univ. dr. Aurelian Bălăiţă

Pe 6 februarie, la Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” au avut loc alegeri pentru functia de rector. S-au inscris in cursa doi candidati – prof.univ.dr. Aurelian Balaita, de la Facultatea de Teatru, si prof.univ.dr. Doru Albu, de la Facultatea de Interpretare, Compozitie si Studii Muzicale Teoretice.

In urma votului cadrelor didactice si a studentilot alesi in Senat, castigator clar este prof.univ.dr. Aurelian Balaita, carea adunat 99 de voturi. Contracandidatul sau, prof.univ.dr. Doru Albu, a strans 67 de voturi.

„Aș spune că bucuria este normală când primești asemenea vești. Le mulțumesc tuturor colegilor din universitate pentru votul lor, acesta arată interesul pentru destinul universității și gândurile mele sunt acelea de a face de acum înaintate tot ce le-am promis prin planul managerial, gândindu-mă la echilibrul în universitate și la crearea unei atmosfere cât mai bune pentru lucru”, a declarat Aurelian Bălăiță.

Aurelian Bălăiţă a precizat că la nivel de prorectori se va consulta cu fiecare facultate în parte cu privire la numele avansate, dorind să îşi asume o „modalitate transparentă de alegere“.

„Pornesc cu gânduri foarte optimiste, pentru că în campania electorală, care a fost dinamică, am avut întâlniri foarte constructive, m-am simţit într-o zonă de colaborare foarte bună, prietenească, şi mâine sunt convins că comunitate academică o să aleagă ce este mai bun pentru destinul universităţii“, a precizat Aurelian Bălăiţă cu o zi înainte de alegeri.

Lasa un comentariu