Noi cazuri de rujeolă la Iași

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în ultimele două săptămâni, cinci persoane au fost diagnosticate cu rujeolă la Iași.

În toată țara au fost confirmate 92 de cazuri noi în 11 județe, în afară de cele 19.088 sesizate inițial. Din numărul total de pacienți diagnosticați cu rujeolă, 64 au pierdut lupta cu viața din cauza unor complicații ale bolii.

Cele mai multe victime ale rujeolei s-au înregistrat în Suceava. În numai câteva săptămâni, 21 de persoane au primit diagnosticul.

În Timiș și Sălaj s-au înregistrat câte 15, în Satu Mare 13 cazuri, în Neamț nouă, în Caraș Severin șapte cazuri, în Arad, Brașov și Mureș câte două cazuri, iar în Dâmbovița un caz.

Medicii ieșeni susțin că simptomele pot apărea la șapte, opt zile din momentul infectării. Simptomele specifice rujeolei sunt febra înaltă și erupția cutanată agresivă.

Primele pete apar în spatele urechilor, urmând ca fața să fie afectată, iar în următoarele două, trei zile se va extinde pe întreg corpul.

Lasa un comentariu