„Noaptea Albă a Galeriilor“, vineri seară, în patru locaţii din oraş

Asociaţia Culturală AltIaşi invită ieşenii la cea de-a IV-a ediţie a evenimentului intitulat „Noaptea Albă a Galeriilor“, eveniment în cadrul căruia pasionaţii de artă vor beneficia de tururi ghidate în galeriile de artă şi spaţii expoziţionale, dar şi de tururi pietonale ghidate pe trotinete electrice.

Pe lângă aceste tururi, participanţii au ocazia să intre în dialog cu artişti de prestigiu, dar şi cu tineri artişti locali.

„După succesul primelor trei ediţii, evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor, organizat local de Asociaţia Culturală AltIaşi, propune publicului larg accesul în galerii de artă, spaţii expoziţionale şi ateliere de artist, lista şi localizarea acestora fiind disponibile cu ajutorul unei hărţi distribuită gratuit în 15.000 de exemplare. La fel ca anul trecut, pe 11 octombrie, începând cu ora 19, o parte dintre cei 150 de voluntarii NAG vor organiza tururi pietonale ghidate, din 45 în 45 de minute, dar şi – în premieră – tururi pentru trotinete electrice, organizate în colaborare cuEcoRide“, menţionează organizatorii. Printre cele mai importante evenimente se numără expoziţia lui Igor Grubic, care poate fi vizitată la Astfel, la Borderline ArtSpace, artistul fiind reprezentantul Croaţiei la Bienala de la Veneţia din anul acesta.

La Galeria Victoria, artistul sud-african Vusi Beauchamp îşi prezintă viziunea asupra modului în care sunt tratate persoanele de culoare în societate, iar la Galeria Dana vor fi expuse lucrările lui Sorin Ilfovean. Expoziţii de grup cu artişti locali sunt organizate la galeriile apARTe, Th. Pallady, Beciul lui Drossu, MERU sau Labirint, unde, de la ora 20.30, este programat un performance al artistului Vijay Patel. Pe lângă spaţiile expoziţionale menţionate, 20 de artişti îşi deschid atelierele publicului larg, lista putând fi consultată pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro şi pe aplicaţia de telefon NAG.

Lasa un comentariu