Nelu Tătaru: „Se fac ultimele pregătiri la Spitalul mobil de la Leţcani”

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru este prezent astăzi la Iași, unde discuta împreună cu autoritățile locale, despre posibilitatea ca vineri, 16 octombrie, primii pacienți să poată fi deja internați la Spitalul Modular de la Lețcani.

Se fac ultimele pregătiri, pentru ca unitatea sanitară, de la Leţcani, să devină operațională. Specialiștii realizează traseele în asa fel încât săptămâna viitoare să fie internat primul pacient. Acest lucru s-ar putea cel mai probabil întâmpla chiar la începutul week-end-ului viitor.

Președintele PNL Iași, Costel Alexe susține că: „Prioritatea autorităților este ca spitalul sa fie operațional.”

Spitalul mobil de la Lețcani va avea peste 100 de paturi doar la ATI, fapt ce va ajuta mult celelalte spitale covid, din Iași, care sunt deja sufocate de numărul mare de pacienți. În primă fază însă doar 24 dintre ele vor putea fi utilizate.

Șeful DSP Iași, dr. Vasile Cepoi da garanții asupra faptului că există suficient personal medical care să îngrijească pacienții ce vor fi internați la Leţcani.

„Avem 565 de asistenți de terapie intensivă și 135 de doctori, plus rezidenți. Deci avem personal suficient”, a declarat Vasile Cepoi

În ultimele 24 de ore în județul Iași au fost raportate peste 200 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Vom reveni cu detalii.

Lasa un comentariu