Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, preconizează un vârf al infecţiilor de 10.000 de cazuri

Ministrul Sănăţii, Nelu Tătaru, a declarat într-un interviu pentru Digi24, că România se apropie de scenariul 4 şi că preconizează ”un vârf al epidemiei în a doua jumătate a lunii aprilie, cu un vârf de cazuri de 10.000”. Tătaru a mai spus că luni se va decide dacă vor fi impuse noi restricţii, dar că evoluţia ultimelor 48 de ore nu impune restricţii noi. Întrebat dacă este posibil ca România să se confrunte cu un al doilea vârf al pandemei, Tătaru a explicat:

”Depinde de primul vârf, dacă avem un vârf lin vom avea şi o cădere mai lună, Dacă avem un vârf foarte ascuţit, atunci vom avea efecte nefaste, cu multe cazuri şi multe decese.”

”Ne apropiem într-adevăr de scenariul 4, care implică tratarea cazurilor uşoare la domiciliu, iar în spital a celor moderat-severe şi critice. Odată cu intrarea celor 36 de spitale-suport, vom mai aduce un surplus de 8000 de paturi”, a mai spus ministrul sănătăţii, scrie G4MEDIA.ro

Ce ne interesează în acest moment este să putem susţine cazurile severe şi critice. Testările vor fi extinse la personalul medical în scenariul 4. Suntem la o medie a pacienţilor la 40-41 de ani. Urmează o perioadă în care trebuie să evaluăm fiecare caz în parte

Despre studiul realizat de Primăria Capitalei şi Institutul Matei Balş: În Bucureşti este un studiu în pregătire, rămâne să vedem când va fi finalizat acest proiect să ne dăm un acord. El poate fi realizat (şi fără acordul ministerului) în măsura în care şi-l asumă Primăria Capitalei. Nu sunt cheltuţi bani pentru acest studiu din banii ministerului.

Lasa un comentariu