Nelu Tătaru – Avem capacitatea să tratăm aceşti bolnavi, cât şi pregătirea pentru eventuale scenarii de peste 25 de cazuri

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a verificat, duminică, clădirea de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi unde a fost amenajat Centrul Regional pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus cu 25 de paturi.

De asemenea, Nelu Tătaru a discutat cu reprezentzanţii spitalului despre noul corp de clădire care va fi construit şi despre posibilitatea consolidării unui imobil aflat în afara Iaşului pentru a adăposti persoanele aflate în carantină.

„Ministerul Sănătăţii face aceste misiuni în teritoriu tocmai pentru a avea şi informaţia, a da şi siguranţa că suntem destul de pregătiţi şi se aplică procedurile stabilite de grupul de lucru de la nivelul ministerului încă de acum şase săptămâni. Ne aflăm în primul scenariu cel al prezenţei coronavirusului până în cele 25 de cazuri. Avem, şi astăzi vom vedea, şi aici, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, capacitatea să tratăm aceşti bolnavi, cât şi pregătirea pentru eventualele scenarii de peste 25 de cazuri, cât şi evaluarea la faţa locului a tot ce înseamnă materiale de protecţie, personal pregătit, saloane izolate şi paturi de terapie intensivă”, a afirmat Nelu Tătaru.

Lasa un comentariu