Ne ocupăm în mod constant de problema urșilor!

În ultima vreme s-a observat un număr tot mai mare de urși în zona administrativă al orașului Borsec. Animalele sălbatice au putut fi observate în Poiana Zânelor și în zona pârtiei de schi, iar ocazional apăreau și în centrul orașului. Suntem conștienți de gravitatea situației,  folosim toate mijloacele legale pentru a controla fenomenul.

Pentru combaterea acestui fenomen am luat măsurile prevăzute în H.G. 81/2021, adoptată de Guvernul României anul trecut: am înființat echipa de intervenție, am semnat contract cu o asociație de vânătoare și cu un medic veterinar. În același timp, primăria a achiziționat o armă de tranchilizat urşi, iar Romaqua Group a sprijinit eforturile noastre prin donația a două capcane și a unei cuști de transport.

Dorim să subliniem faptul că este foarte importantă pentru noi protecția vieții umane și al proprietăților publice și private. Depunem toate eforturile posibile ca și turiștii care vizitează orașul Borsec să se simtă în siguranță. În acest scop, avem echipaje de la Jandarmerie care patrulează permanent. În același timp, în ultimele săptămâni, am reușit relocarea a cinci exemplare de urși. Dorim să asigurăm pe toată lumea că Borsecul rămâne o locație sigură, și că turiștii noștri se pot bucura în liniște și în deplină siguranță de facilitățile noastre.

Lasa un comentariu