Vladimir Voronin: „Vreți să vină soldații NATO aici și să vi se nască copii de culoare?”

Vladimir Voronin, fostul președinte comunist al Republicii Moldova, a avertizat cetățenii că, dacă vor vota pentru forțele proeuropene, li se vor naște copii de culoare. El a avut această ieșire rasistă în timpul unei emisiuni televizate, notează jurnal.md.

Aceste afirmații sunt în contextul apropierii alegerilor anticipate de pe 11 iulie, după ce președintele Maia Sandu a dizolvat parlamentul de la Chișinău.

Asta vă doriți, dragi alegători, când veți vota pentru parlament? Vă doriți ca ei să voteze pentru eliminarea statutului de neutralitate al țării? Și pentru ca soldații NATO să vină aici și să aveți copii cu pielea închisă la culoare, nu doar cu pielea albă? Asta vă doriți? Iar după ei să vină jandarmii români?”, a declarat Voronin în cadrul unei emisiuni la TVC 21.

Reamintim că pe 28 aprilie președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate pe 11 iulie. Publicația jurnal.md precizează că Vladimir Voronin este cap de listă în blocul electoral format împreună cu PSRM.

Lasa un comentariu