VIDEO: Un turist a fost găsit mort în Munţii Gutâi

Un turist a fost găsit mort în Munţii Gutâi, pe o potecă spre Vârful Iricău, a informat, duminică, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

„La 112, un turist a anunţat faptul că, pe marginea potecii, se află un bărbat căzut inconştient, fără semne vitale. Salvamontiştii s-au deplasat de urgenţă în zonă. La faţa locului au fost prezenţi criminaliştii de la IPJ Maramureş. Aceştia din urmă au constatat faptul că turistul echipat corespunzător unei drumeţii nu prezenta semne vitale, din păcate, fiind declarat decedat”, a spus Dan Benga.

Bărbatul are vârsta de 53 de ani

Bărbatul, în vârstă de 53 ani, a fost coborât cu targa de echipa Salvamont Maramureş, fiind predat echipei de la IML.

Sursa agerpres.

Citește și Turist din Iaşi, răpus de frig când urca spre Dochia. „S-a plâns că se sufocă”.

Un bărbat de 74 de ani, din Iași, care a intrat în hipotermie în timp ce urca la Dochia, în masivul Ceahlău, a murit.

”L-am predat în curs de resuscitare la ambulanță”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

”Cred că avea o problemă de sănătate ceva, își pierdea echilibrul, iar în timpul transportului a vomat de câteva ori. De vreo 4-5 ori s-a oprit transportul, a fost așezat în lateral, s-a plâns că se sufocă și, cu mai puțin de 30 de minute înainte de a fi predat echipajului medical de pe ambulanță, a intrat în stop cardio-respirator. I-am pus defibrilator, a fost și intubat ulterior, n-a răspuns”.

Bărbatul a fost predat echipajului de ambulanță.

Bărbatul a fost predat echipajului de ambulanță, care a continuat manevrele de resuscitare, însă fără succes. În cele din urmă, a fost declarat decesul. Doar după efectuarea necropsiei se va stabili dacă bărbatul avea probleme de sănătate care s-au agravat brusc din cauza efortului de a urca muntele, pe o vreme neprielnică, și a hipotermiei care l-a afectat încă de aseară, când a fost găsit de un grup de turiști la ieșirea din golul alpin.

Citește și Un turist a fost găsit mort în Munţii Gutâi.

Lasa un comentariu