VIDEO Un nou interviu cu Roman Protasevici în arest: ,,Cu siguranţă îl respect pe Alexandr Lukaşenko”

Jurnalistul belarus Roman Protasevici, care a fost arestat la Minsk după ce avionul cu care călătorea a fost deturnat, a apărut într-un interviu difuzat la televiziunea de stat, relatează BBC. 

În interviu, el mărturisește că a organizat proteste anti-guvernamentale și că vrea să-şi îndrepte greşelile. De asemenea, l-a lăudat pe preşedintele Alexandr Lukaşenko şi a dat asigurări că îl respectă pe acesta. 

Tânărul a recunoscut că a încercat să-l îl dea jos pe Lukaşenko, dar „a început să înţeleagă că acesta „face ceea ce trebuie şi cu siguranţă îl respect”. 

Această confesiune ar fi filmată „sub ameninţare”, potrivit apărătorilor drepturilor omului, notează AFP, citată de Agerpres.

La finalul interviului, jurnalistul a izbucnit în plâns

La finalul interviului, jurnalistul a izbucnit în plâns şi a spus că speră ca într-o zi să se căsătorească şi să aibă copii. Tatăl jurnalistului a declarat că a fost foarte dureros pentru el să urmărească interviul. 

Familia lui Roman Protasevici spune că interviul a fost realizat „sub ameninţare.” 

„Îl cunosc foarte bine pe fiul meu şi cred că nu ar fi spus niciodată astfel de lucruri. L-au bătut şi l-au forţat să spună ce este necesar”, a spus el.

Apariţia de joi a fost a treia a lui Protasevici la televiziunea de stat de când a fost reţinut. Jurnalistul în vârstă de 26 de ani a fost editorul canalului opoziţiei Nexta din aplicaţia de mesagerie Telegram până anul trecut. Protasevici a fost trecut pe lista „persoanelor implicate în activităţi teroriste” anul trecut. 

Video aici.

Bărbat prins cu două permise de conducere pe numele lui, ambele false.

Lasa un comentariu