Un turist a fost amendat pentru că hrănea urșii de pe marginea drumului

Un turist a fost amendat de jandarmi pentru că hrănea urșii de pe marginea drumului. Acesta a fost surprins în Bucureşti, într-o parcare de pe DN 7C – Transfăgărăşan, în apropiere de barajul Vidraru.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş, o patrulă de la Postul Montan Arefu a intervenit în urma unui apel la 112, care sesiza că în zona barajului Vidraru, dar şi pe coborârea spre cetatea Poenari, se află mai mulţi urşi pe carosabil.

„La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei”, se precizează în comunicat.

Un turist a fost amendat pentru că hrănea urșii de pe marginea drumului

Conform sursei citate, bărbatul a fost amendat pentru ‘,,hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic”, contravenţie prevăzută de o hotărâre a Consiliului Local Arefu.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Citește și Utilizări și proprietăți uimitoare ale lavandei.

Lasa un comentariu