Un sat scufundat din 1950 a apărut dintr-un lac secat temporar

Un sat din Italia scufundat din 1950 a apărut dintr-un lac secat temporar. Satul Curon a fost inundat, când autoritățile italiene au decis să construiască o hidrocentrală. Acolo a fost ridicat un baraj menit să unească două lacuri din apropiere, iar satul a fost acoperit de lacul Resia de atunci, potrivit CBS News.

Peste 160 de locuințe au fost scufundate, în ciuda opoziției localnicilor. Lacul Resia se află lângă granița cu Austria și Elveția. Acesta este acum secat temporar pentru repararea unui rezervor.

O clopotniță de biserică din secolul al XIV-lea se vede în mijlocul lacului. Dar pe măsură ce apa se retrage, unii oameni au văzut trepte, pivnițe și ziduri care se aflau până acum pe fundul lacului.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro: Sat scufundat a apărut dintr-un lac secat temporar.

Citește și FOTO: O biserică „s-a ridicat” de sub apă după 40 de ani.

O biserică „s-a ridicat” de sub apă după 40 de ani. Virgen de los Dolores (sau „Fecioara Durerilor”) datează din secolul al XIX-leafiind construită în anul 1898. De 40 de ani se afla în mijlocul unui lac din Mexic, scufundată, iar acum a revenind la suprafață, informează New York Post.

Întreaga comunitate a orașului El Zangarro a fost forțată în anul 1979 să își abandoneze căminul din cauza inundațiilor. În zonă a fost construit Barajul Purisima, iar lacul avea să poarte același nume.

Acum, din cauza secetei, biserica „s-a ridicat” la suprafață. Întreaga regiune centrală a Mexicului este afectată de secetă.

Istoria orală ne spune că le-a fost foarte greu să părăsească locul, nu doar din cauza clădirilor, ci din cauza sentimentului de apartenență la locul respectiv”, a spus Dulce Vasquez, directorul arhivelor municipale locale.