Turiștii din Antalya, evacuați în bărci din hotelurile înconjurate de flăcări

Mii de turiști au fost evacuați din hoteluri aflate pe malul turcesc al Mării Egee. Această țară se luptă cu peste 50 de incendii ce au intensificat canicula până la un nivel de patru ori mai mare decât recordul de până acum, scrie Guardian.

Chiar dacă incendiile de vegetație sunt un lucru obișnuit în Turcia pe timpul verii, flăcările din ultimele două zile au ajuns la un nivel nemaivăzut.

Nivelul cu care incendiile intensifică actuala caniculă a ajuns la 20 de gigawați, de patru ori mai mult decât precedentul maxim zilnic, arată analiza datelor din satelit, făcută de Serviciul de Monitorizare Atmosferică Copernicus al UE.

Citește și Creşte numărul infectărilor cu tulpina Delta a coronavirusului la Iași.

Mii de turiști au fost evacuați din hoteluri

Cel puțin patru oameni au fost uciși de flăcările care au făcut ravagii în regiunile turistice Antalya și Muğla. Fumul a ajuns până la hotelurile unde sunt cazați mii de oameni, în provincia Antalya. Focare au izbucnit inclusiv pe străzile unei stațiuni, printre blocuri și sub balcoane. Astfel, au fost necesară evacuarea a mii de turiști din hoteluri cu ajutorul unei flotile de bărci.

Recordul de temperatură din Turcia, vechi de 60 de ani, a fost depășit săptămâna trecută, când în Cizre, un oraș din sud-est, s-a înregistrat o temperatură de 49,1 grade Celsius.

Presa locală a publicat imagini cu stațiuni de la Marea Egee înconjurate de dealuri în flăcări și cu terenuri agricole și forestiere arse complet.

Lasa un comentariu