Românii au consumat mai puțină bere anul acesta.  Vezi care sunt motivele.

Românii au consumat mai puțină bere în primele luni ale anului 2022, arată cele mai recente cifre. Astfel, în primele patru luni ale anului în curs, piața berii a înregistrat un declin semnificativ.

Piața berii din România înregistrează un declin semnificativ în 2022, arată cele mai recente date publicate de Asociația Berii din România. Astfel, potrivit sursei citate, în primele patru luni ale anului în curs, piața a înregistrat un declin de 10%, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021.

În ceea ce privește motivele care au dus la o astfel de scădere semnificativă, berarii susțin că de vină ar fi pandemia de coronavirus, inflația, dar și efectele războiului din Ucraina.

Julia Leferman, directorul general al Asociației Berarii României susține că nu doar România înregistrează un astfel de declin ci și alte țări europene, având în vedere evenimentele din ultimii ani de zile.

Românii au consumat mai puțină bere în 2022

„În România, ca și în celelalte țări europene, contextul economic este unul foarte dificil, fiind încă marcat de efectele crizei sanitare generate de Covid-19, de războiul din Ucraina, dar și de creșterea accelerată a inflației, a prețurilor materiilor prime, energiei, gazelor și combustibilului”, a explicat Julia Leferman, directorul general al Asociației Berarii României.

Pe de altă parte, datele publicate în raportul Europe Economics despre impactul pandemiei asupra industriei berii arată că au existat mai multe perioade de redresare anul trecut.

Sursa: Capital.ro

Lasa un comentariu