RCA-ul obligatoriu pentru toate mașinile vechi

RCA-ul obligatoriu pentru toate mașinile, inclusiv cele care nu mai pot circula. Curtea Europeană de Justiție (CJUE) a decis ca automobilele care nu mai pot circula pe șoselele din țară să plătească RCA-ul pentru ele.

Româniii vor plăti pentru mașinile vechi pe care le dețin. Mai mult, decizia CJUE exclude și posibilitatea suspendării RCA, instrument prezent în legislația din România și destul de des folosit în ultima perioadă.

RCA-ul obligatoriu

Potrivit estimărilor, circa 2 milioane de vehicule sunt mai vechi de 20 de ani, multe dintre ele nemaifiind folosite în trafic. Proprietarii acestor mașini obișnuiesc să nu le mai asigure, însă CJUE consideră că ele prezintă totuși riscuri și trebuie să aibă RCA, scrie Economica.net.

Dacă ne raportăm doar la autoturisme, constant între 700 și 1,7 milioane sunt fără RCA (având în vedere că există 7,2 milioane de autoturisme).

Dacă la aceste 1,5-2 milioane de vehicule mai punem la socoteală și cele aproximativ 5 milioane de vehicule asigurate la City Insurance și Euroins, societăți cu dificultăți la plata daunelor, rezultă o situație cât se poate de îngrijorătoare în țara cu cel mai mare număr de accidente mortale din Europa și cu unul dintre cele mai mari valori ale accidentelor totale, scrie aloiasi.ro.

Lasa un comentariu