Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu a dizolvat Parlamentul și a stabilit data alegerilor anticipate pe 11 iulie

Președintele Maia Sandu a declarat, miercuri, că a semnat decretul pentru dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova și a convocat alegeri legislative anticipate pentru data de 11 iulie, scrie presa de peste prut.

„Prin acestă decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou care să servească interesele țării și ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Puterea este în mâinile Dvs. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic”, a declarat președintele Maia Sandu.

De asemenea, aceasta a mai spus că ,,trebuie să punem cât mai repede punct haosului în care ne ține Parlamentul care pleacă. După alegeri vom numi un guvern responsabil care se va baza pe o majoritate stabilă și vom îndrepta lucrurile în țară. Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului vor lucra pentru binele oamenilor.

Decizia Maiei Sandu vine la scurt timp după ce în aceeași zi Curtea Constituțională a decis că starea de urgență a fost introdusă neconstiuțional de către Parlament, care este dominat de Socialiștii lui Igor Dodon.

Decretul dizolvării Parlamentului Republicii Moldova

Lasa un comentariu