Povestea românului care a stat 13 ani în congelator, la morga din Valencia: „Am sperat că este în viaţă”

Povestea românului care a stat 13 ani în congelator, la morga din Valencia. Trupul unui român a stat mai bine de 13 ani într-un frigider, la Institutului de Medicină Legală din Valencia, Spania. El a fost identificat, în urma comparării ADN-ului lui cu cel al fiicei sale în 2019, potrivit El Periodico. Familia bărbatului a povestit filmul dispariţiei acestuia, în 2007.

Dumitru Ionescu avea 53 de ani când a decedat. Cadavrul lui fost descoperit după două luni, în 2007, într-o râpă din Moncada. Deşi trupul era într-o stare avansată de degradare, medicii legişti au putut stabili că moartea ar fi survenit din cauze naturale.

Este foarte greu și dureros să afli că tatăl tău a stat mort într-un congelator, timp de treisprezece ani”, a declarat fiica lui Dumitru. În momentul dispariţiei, tatălui ei, aceasta avea 18 ani.

Povestea românului care a stat 13 ani în congelator

Familia acestuia povestește că Dumitru şi soţia lui se aflau la cumpărături, la un supermarket din Moncada, orașul în care locuiau. Bărbatul de 53 de ani a rămas afară, în timp ce soția lui făcea cumpărăturile. Când femeia a ieșit, Dumitru dispăruse. S-a gândit că soțul ei nu putea pleca prea departe, pentru că toate actele lui erau acasă.

La trei luni de la dispariția bărbatului, femeia a depus o plângere la secția de poliție Burjassot. Pentru că nu era prima dată când pleca de acasă, aceasta nu a raportat imediat dispariția.

Am sperat că este în viață, că a plecat din propria voință și că într-o bună zi se va întoarce sau ne va contacta”, a declarat Jorge, fiul cel mare, potrivit stiridiaspora.ro.

Fără să știe limba spaniolă, familia nu a citit anunțul publicat de Garda Civilă, care cerea ajutor pentru identificarea unui cadavru descoperit în noiembrie 2007.

Dumitru a fost înmormântat într-un cimitir din Valencia

Trupul neînsuflețit al lui Dumitru Ionescu a fost găsit pe 1 noiembrie 2007, de mai mulţi copii care se jucau într-o râpă din Moncada. Românul avea 53 de ani când a decedat, cu aproximativ 2 luni înainte de a-i fi găsit cadavrul.

Deşi nimeni nu mai ştia nimic de el din 2007, familia i-a raportat dispariţia abia în 2019. Testele ADN efectuate de specialişti cu ajutorul fiicei bărbatului au făcut posibilă identificarea bărbatului.

Tribunalul din Moncada a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces pentru român, al cărui cadavru a stat mai bine de 13 ani în congelatorul de la morga din Valencia.

La sfârșitul lunii trecute, rămășițele lui Dumitru Ionescu au fost predate familiei, bărbatul fiind înmormântat în cimitirul municipal.

Lasa un comentariu