Posibila cauză a atacurilor rechinilor din stațiunea din Egipt: Scufundarea unui vas plin de oi

Posibila cauză a atacurilor rechinilor din stațiunea din Egipt! După ce a fost confirmat faptul că o româncă este a doua persoană ucisă de rechin într-o stațiune din Egipt, au început să apară și posibilele explicații pentru aceste atacuri.

Cristina Ramses, ghid turistic local: ”Este șocant puțin faptul că tocmai un rechin s-a aventurat la o apă de adâncime foarte mică și mai ales în zona recifului să atace. Din câte am înțeles de la autorități nici nu ar fi specii foarte periculoase în această zonă. Apa este foarte mică, este o zonă cu recif”.

Localnicii din zonă spun că evenimentul este unul fără precedent. O posibilă cauză ar fi faptul că în urmă cu aproape o lună, un vas cu aproximativ 16.000 de oi s-a scufundat în Marea Roșie, la scurt timp după ce a părăsit portul sudanez Suakin. Cadavrele animalelor au fost purtate de curenți în golf, iar rechinii au pornit pe urmele lor.

Cristina Ramses, ghid turistic local: ”S-ar fi dus după cadavrele animalelor care ar fi fost aduse în zona golfului și, automat în căutare de hrană, fiind destul de multe animale decedate, animal fiind, vă dați seama că el nu a mai realizat faptul că este om. Rechinii în general nu vânează oameni, pentru că nu mănâncă”.

Autoritățile române încearcă să ia legatura cu familia femeii pentru a aduce în țară trupul neînsuflețit.

Cele două atacuri s-au produs la 600 de metri distanță unul de celălalt. Românca de 40 de ani dispăruse de două zile de la hotel. Dumincă a fost găsită fără viață într-un golf din stațiunea Sahl Hasheesh.

Citeste mai mult AICI.

Sursa: PROTV

Lasa un comentariu