Pompierii români, lăudați de premierul grec după ce au oprit incendiile de la periferia Atenei

Premierul grec Mitsotakis a lăudat operaţiunea pompierilor, printre care şi 28 de români, care au reuşit să oprească incendiile produse în urmă cu două zile la periferia Atenei.

Cel puţin 19 state europene sunt afectate de valul de canicula. Seceta şi vântul haotic continuă să producă incendii de vegetaţie devastatoare în Spania, Italia sau Grecia. 

Aproape 1000 de pompieri, militari şi voluntari spanioli încearcă de o săptămână să stingă focarele din zona Zaragoza-Zamora. În Franța, incendiul masiv din Gironde, care a afectat peste 21 de mii de hectare, este ţinut sub control. În regiune s-a deplasat miercuri şi preşedintele Emmanuel Macron care a mulţumit pompierilor pentru efortul depus.

Flăcările continuă să se răspândească

Flăcările continuă să se răspândească însă în zone mari din Slovenia şi Italia. Temperaturile caniculare au ajuns ieri şi în Ungaria şi continuă să se extindă peste România.

 28 de pompieri din România asistă pompierii locali din Grecia. În total peste 200 de pompieri şi echipamente din Bulgaria, Franţa, Germania, România, Norvegia şi Finlanda sunt pregătiţi să intervină în iulie şi august în Grecia.

Anul trecut, incendiile de vegetaţie au distrus aproximativ 300.000 de acri (121.000 de hectare) de pădure şi tufiş în diferite părţi ale Greciei, în timp ce ţara a fost afectată de cel mai intens val de caniculă din ultimii 30 de ani.

Sursa: Observator

Citește și: Seceta face ravagii în Iași! Programul de furnizare a apei, restrâns dramatic în zeci de localităţi

Zeci de localităţi din mai multe comune din judeţ sunt în continuare în regim strict de alimentare cu apă. Este vorba despre Bârnova, Belceşti, Coarnele Caprei, Deleni, Fântânele, Focuri, Gropniţa, Movileni, Plugari, Probota, Româneşti, Şipote, Trifeşti şi Vlădeni, toate puse „la regim” până pe 31 iulie inclusiv. Pentru Lespezi şi Tătăruşi, restricţiile sunt menţinute până pe 31 august. În cazul unora dintre aceste comune, este vorba de prelungirea programului limitat de furnizare a apei.

ApaVital invocă necesitatea refacerii rezervelor de apă şi solicită localnicilor consumarea raţională a apei.

Lasa un comentariu