Pompierii români intervin în Grecia pentru a opri valul masiv de incendii.

O echipă formată din 28 de pompieri români intervine pentru stingerea unui incendiu în regiunea Schimatari, aflată la nord de capitala Greciei, transmite marți, 5 iulie, Departamentul pentru Situații de Urgență, citat de Agerpres.
Pompierii români participă la intervenție cu trei maşini de stingere şi o cisternă de mare capacitate, precizează sursa citată, adăugând că incendiul afectează „o suprafață considerabilă de vegetație uscată”. Este prima intervenție din acest an a pompierilor români alături de colegii lor eleni. Totodată, românii au participat la salvarea din calea incendiilor a unei ferme de animale și a unui parc de panouri fotovoltaice, alături de pompierii greci, care au trimis în zona Dilesi, de la nord de Atena, peste 25 de maşini de stingere, precum şi aeronave specializate, mai precizează reprezentanții DSU.

Val de incendii în Grecia. Autoritățile sunt în alertă

Grecia se confruntă și în acest an cu incendii de vegetație pe fondul temperaturilor ridicate și al vântului puternic. Șase țări europene, printre care și România, au trimis echipe de pompieri în sprijinul salvatorilor eleni. Primii 28 de pompieri români au ajuns în Grecia vineri, 1 iulie, potrivit publicației Kathimerini. Ei vor participa la intervenții în regiunea Attica, zonă care include capitala Atena, până pe 31 iulie. Vor fi înlocuiți pe 15 iulie de alți 28 de pompieri, iar locul acestora va fi luat în august de un contingent francez format din 25 de oameni. Tot vineri, o echipă de 16 pompieri bulgari a sosit în centrul Greciei și va rămâne aici pe tot parcursul lunii iulie. Pe 15 iulie, 16 pompieri germani vor ajunge în Peloponez și vor fi înlocuiți, la începutul lunii august, cu 14 pompieri norvegieni și 24 de finlandezi.

Sursa: Libertatea

Lasa un comentariu