O leoaică a murit de COVID-19 într-un parc zoologic din India. Alţi opt lei au fost testaţi pozitiv

Într-un parc zoologic din statul indian Tamil Nadu, o leoaică a murit după ce a contractat maladia COVID-19. Alţi opt lei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat sâmbătă un reprezentant al acestui stabiliment, citat de DPA.

Angajaţii de la Parcul Zoologic Arignar Anna, au observat o serie de simptome, precum pierderea apetitului, secreţii nazale şi accese ocazionale de tuse, în rândul unei familii de lei, săptămâna trecută.

Administratorii parcului au trimis la un laborator de testare mai multe probe biologice prelevate de la acele animale. Nouă dintre lei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Unul dintre ei, femela Neela, în vârstă de nouă ani, a murit joi, a precizat un reprezentant al parcului zoologic.

Ieșean cercetat pentru mai multe infracțiuni rutiere. Acesta a tamponat un autoturism și a plecat mai departe.

O leoaică a murit de COVID-19. Aceasta părea să fie asimtomatică

Leoaica părea să fie asimtomatică şi nu prezenta secreţii nazale cu o zi înaintea morţii sale. Toţi leii testaţi pozitiv sunt ţinuţi sub observaţie medicală strictă. Animalele urmează un tratament coordonat de o echipă de experţi de la Universitatea de Medicină Veterinară şi Ştiinţe ale Animalelor din statul Tamil Nadu.

Nu este cunoscut felul în care animalele au fost infectate, îngrijitorii şi asistenţii care lucrează în acest parc zoologic fiind vaccinaţi împotriva COVID-19. Angajaţii parcului au respectat cu stricteţe toate protocoalele anti-COVID-19

Parcul zoologic a fost închis pentru vizitatori începând din data de 20 aprilie, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în statul indian Tamil Nadu în timpului celui de-al doilea val al pandemiei. 

SURSA: Agerpres

Lasa un comentariu