NOU! Virginia legalizează folosirea marijuanei în scop recreativ

Guvernatorul statului american Virginia, Ralph Northam, a semnat miercuri legea de legalizare a posesiei de marijuana în cantitate mică, acest stat devenind primul din sudul SUA care autorizează consumul recreativ al acestui drog, transmite AGERPRES, conform Reuters.

Calendarul de adoptare a legii a fost grăbit și va intra în vigoare la 1 iulie, în loc să se aştepte până în 2024. Ralph Northam a declarat că această inițiativă este o încercare de a combate disparităţile rasiale în ce priveşte inculparea infracţiunilor legate de marijuana Astfel, el s-a referit la un raport al unei comisii legislative potrivit căruia locuitorii afro-americani au un risc de peste trei ori să fie arestaţi pentru deţinere de cantităţi mici de marijuana.

,,Mergem înainte pe un drum care promovează echitatea, le oferă un cazier curat celor cu condamnări anterioare şi reinvesteşte în comunităţi afectate de supraincriminare”, a scris guvernatorul pe Twitter.

Locuitorii din Virginia pot cultiva acasă până la patru plante de canabis pentru consum propriu. Autorizaţiile pentru a produce şi vinde marijuana nu vor fi acordate însă mai devreme de 1 iulie 2024.

Lasa un comentariu