Maia Morgenstern speriată de bombardamentele din Israel: ,,Mă dor cumplit zgomotele gloanțelor”

Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat, susține că este speriată de tot ce se întâmplă în Israel. Actrița relatează faptul că familia sa locuiește în Israel și se roagă pentru pace.

„Privesc știrile la televizor. Butonez, caut, trec repede. De obicei nu prea o fac, evit. Mă zăpăcește Imi face rău, nu mai știu ce să cred, devin anxioasă, mă destabilizează. Am sentimentul că știrile false sunt cele mai periculoase, iar manipularea emoțională mi se pare înspăimântătoare. Caut alte surse, încerc.

Dar ieri, nu, de ieri caut vești, știri, imagini. Trebuie să știu ce se întâmplă cu familia mea, în Israel.

Da. O parte a familiei mele trăiește în Israel. Ai mei: mătușile mele înduioșătoare, unchii mei nostalgici, verișorii și verișoarele mele puțin mai îndepărtate…sunt acolo. În Israel. Trăiesc acolo, Trăiesc aici. Muncesc aici, iubesc aici. Mormintele bunicilor mei sunt aici. Prietenii mei sunt aici.

Mă dor cumplit zgomotele gloanțelor, bubuiturile înspăimântătoare ale rachetelor lansate.

Mă dor imaginile transmise pe posturile de televiziune.

Mă cutremură

Mă dor toate.

Mă rog pentru pace.

La ce folosește? Nu știu.

Mă rog pentru pace”, a spus Maia Morgenstern pe pagina ei de Facebook.

Guvernul de la Tel Aviv a declarat stare de urgenţă în oraşul Lod, aflat în centrul ţării, după o revoltă a arabilor israelieni, pe măsură ce conflictul între forţele israeliene şi militanţii palestinieni s-a intensificat, relatează BBC. Amintim că luni, 10 mai au avut loc atacuri între Palestina și Israel. Se stimează că sunt peste 300 de răniți.

Lasa un comentariu