Imagini apocaliptice în California. Incendiul Caldor Fire a atins proporții istorice

Caldor Fire, incendiul forestier a mistuit deja peste 700 de kilometri pătraţi în California este de neoprit și amenință zona turistică de pe malul sudic al lacului Tahoe. Mii de persoane au primit ordin de evacuare, iar pompierii au bătut din ușă în ușă pentru a-i avertiza să plece. Alimentat de vântul susţinut şi de seceta extremă, incendiul a atins proporții istorice.

Incendiul a distrus sute de clădiri și emană un fum dens ce poluează nordul Californiei.

Alimentate de vântul susţinut şi de seceta extremă, flăcările şi-au continuat luni înaintarea spre South Lake Tahoe, o aşezare turistică situată pe malul celui mai mare lac alpin din America de Nord, la graniţa cu Nevada.

„Condiţiile şi combustibilii sunt (de proporţii) istorice”, a declarat pentru San Francisco Chronicle comandantul pompierilor care luptă contra acestui incendiu, Jeff Veik. „O să stingem acest incendiu. Dar nu se va întâmpla astăzi”, a adăugat el.

Peste 7.000 de kilometri pătraţi de vegetaţie au ars deja

Caldor Fire este doar unul dintre zecile de incendii care devastează vestul Statelor Unite, regiune afectată de o secetă cronică, exacerbată în continuare de efectele schimbărilor climatice. Peste 7.000 de kilometri pătraţi de vegetaţie au ars deja, mai mult decât dublu faţă de media din această perioadă a anului.

Zeci de mii de locuitori au fost nevoiţi să fugă din calea flăcărilor, adesea fără să ştie când pot reveni acasă sau dacă îşi vor găsi locuinţele intacte.

În total, aproximativ 22.000 de persoane din zonă au primit ordin de evacuare luni dimineaţă.

Sursa: Deschide.md

Lasa un comentariu